Handelsbetingelser

Gældende forretningsbetingelser for handel med webshoppen Akkumulator.dk (vil herefter blive benævnt Akkumulator.dk).

Akkumulator.dk er ejet og drives af:

Jysk Akkumulator Service ApS

Falkevej 11 6705 Esbjerg Ø DK – Danmark CVR: 29635331

Salgs- og leveringsbetingelser:

Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser gælder for alle leverancer fra Akkumulator.dk. Betingelserne gælder i det tilfælde, hvor der ikke er indgået andre skriftlige aftaler mellem køber og Akkumulator.dk.

Dokumentation og vejledning:

Dersom der findes produktbeskrivelser og brugervejledninger til varen, følger disse med leverancen fra Akkumulator.dk. Ønsker du yderligere oplysning eller rådgivning fra vor side, er denne af vejledende art.

Betaling og priser:

På Akkumulator.dk har du mulighed for at betale med Dankort, VISA og Mastercard. Alle priser på hjemmesiden Akkumulator.dk er inkl. moms, men ekskl. porto/fragt samt et eventuelt kortgebyr. Kortgebyr kan forekomme på kort udstedt til erhverve og/eller udenlandske Master og VISA kort.

MasterCard & VISA Electron beløbsreservation

Vigtig information vedrørende ikke gennemførte ordre, hvor der er betalt med MasterCard eller VISA Electron. Når du handler med MasterCard eller VISA Electron, bliver beløbet reserveret på din konto allerede ved oprettelsen af din ordre. Denne reservation er gyldig i 28 bankdage, og vil derefter automatisk blive fjernet fra din konto. Skulle du fortryde dit køb, vil beløbet forsat være reserveret indtil de 28 bankdage er udløbet. Dette skyldes aftale mellem pengeinstituttet og MasterCard/VISA. Det betyder desværre også, at det kun er pengeinstituttet der kan ophæve reservationen før de 28 bankdage er udløbet. Beløbet der er reserveret, er udelukkende i banks varetægt. Akkumulator.dk har INGEN råderet eller adgang til dem.

Leveringstidspunkt og transport:

Levering af varer fra Akkumulator.dk anses for sket, når kunden har fået varen udleveret. Alle bestillinger sendes med Danske fragtmænd/GLS, hvis ikke andet er aftalt særskilt mellem køber og Akkumulator.dk. Dette betyder, at varerne sendes indenfor 48 timer efter modtaget ordre. Levering på købers adresse i Danmark vil derfor normalt ske indenfor 2-3 dage. Oplyste leveringstidspunkt er vejledende og kan således fravig – Levering til Grønland, Færøerne og Island er der specielle forhold, når det gælder fragt og priser, som vores system ikke tager højde for. – Kontakt os gerne på mail@akkumulator.dk før du laver ordrer til disse steder (ellers vil du blive kontaktet via email/telefon, når ordren behandles). – Vi har kun fragtaftaler i DANMARK – kontakt os gerne på mail@akkumulator.dk før du laver ordrer uden for Danmark (ellers vil du blive kontaktet via email/telefon, når ordren behandles). Vi forbeholder os ret til at annullere en ordre såfremt leveringen ikke kan opnås indenfor rimelige rammer (økonomiske, tidsmæssig etc.) Vi forbeholder os ret til at annullere en ordre såfremt man har valgt forkerte fragt vedrørende levering til danske Øer eller til erhverv hvor der ikke findes noget cvr nummer tilknyttet. Ved modtagelse af vare med synlig skade med, skal påtales ved modtagelse. Herefter kontaktes akkumulator.dk omkring dette. ∗VIGTIGT: Hvis du ved du ikke er hjemme i det tidsrum din ordre bliver leveret, skal du huske at skrive i feltet “Bemærkninger til ordren” om din ordre må og hvor den må sættes (på eget ansvar) hvis der ikke er nogen hjemme ved levering. Vi bruger Danske Fragtmand. Og kan de ikke komme af med godset, tager de den med retur til fragtcentralen, og du skal så selv hente den eller betale for en ny udkørsel.

Afhentning af bestilte vare:

Det er muligt at afhente hos os. Ønsker du at afhente dine vare, er åbningstider som følger: Man- til torsdag fra kl. 7.30 til 15.30 Fredag fra kl. 7.30 til 15.00

Forbehold:

Der tages forbehold for tryk- og prisfejl samt for udsolgte og udgåede varer. Der kan forekomme mindre afvigelser fra det afbillede produkt på webshoppen og det faktiske produkt der sendes. Dette forekommer dog sjældent, og kun hvis produktet der sendes, kun fraviger i farve/billeder på selve produktet eller i mærke/producent, hvis det ikke har betydning for funktionaliteten af produktet.

Fortrydelsesret:

Akkumulator.dk yder 14 dages fortrydelsesret, gældende fra den dag du modtager varen. Fortryder du købet, skal Akkumulator.dk underrettes herom senest 14 dage efter den dag, du fik varen i hænde. Du har pligt til at returnere varen i væsentlig samme stand og mængde, som den er modtaget. Dette er også gældende for den emballage og de infoskilte, der er på varen. Du kan fortryde et køb ved enten at nægte at modtage varen eller ved at returnere varen på den angivne adresse. Du skal selv afholde de omkostninger, der er forbundet med at returnere varen. Vi modtager ikke varer ufranko, pr. efterkrav eller uden omdeling.

Reklamation:

Eventuelle fejl eller mangler ved produkter/varer leveret fra Akkumulator.dk skal påberåbes inden 2 måneder efter, at du har opdaget fejlen. Det er din pligt at angive, og på forlangende vise, hvordan fejlen eller manglen ytrer sig. Dersom du opdager en fejl, skal du rette henvendelse til Akkumulator.dk. Du kan som udgangspunkt kun klage over fejl, der viser sig senest 2 år efter du har fået varen leveret. For varer med begrænset holdbarhed er din klagemulighed afgrænset af den holdbarheds periode, Akkumulator.dk har stillet dig i udsigt. Du kan som forbruger vælge om varen skal repareres eller byttes. Undtagelsen til denne hovedregel er, hvis ombytning er umulig eller vil medføre uforholdsmæssige store omkostninger for Akkumulator.dk. Du skal selv afholde de omkostninger, der er forbundet med at returnere varen. Vi modtager ikke varer ufranko, pr. efterkrav eller uden omdeling. Vær opmærksom på, at ved ekstrem brug, f.eks. ved brug i taxaer, på lastbiler med meget el-krævende ekstraudstyr og ved anvendelse af et startbatteri i el-drift, slides batteriet hurtigere, og at dette ikke er omfattet af reklamationsretten. Overladning eller sulfatering* ødelægger batteriet hurtigere og er ikke omfattet af garantien. Husk, at batteriet er at betragte som en sliddel, på lige fod med dæk, bremser o.lign. Eksempler på fejl der beskadiger batterier som ikke er omfattet af reklamationsreglerne:

Eksempel på sulfatering:

En bil holder ubrugt i en periode på 1-2 måneder eller længere. Batteriets selvafladning, samt et lille, men kontinuerligt forbrug, kan aflade batteriet på mindre end 1 måned. Ved en spænding på 12,3 V eller derunder, begynder en sulfatering* af batteriets plader. Efter ca. 1-3 måneder er batteriet så medtaget, at det ikke kan lades op, og batteriet er til at smide væk. Det samme gælder batterier til fritid, havemaskiner, MC, scootere, m.fl., der bruges i sæsondrift, og derfor henstår ubrugt i en kortere eller længere periode. *Sulfatering: Pladerne “ruster”. Står batteriet for længe uden strøm, dækkes pladerne af sulfat, og batteriet kan ikke lades op. Når man sætter en lader til, starter den med at lade det den kan, derefter falder ladestrømmen hurtigt, og man tror batteriet er opladet, men det er det ikke.

Eksempel på batterier der slides hurtigt op:

Taxa’er er en af de værste til at slide et batteri op, på grund af den mængde ekstra udstyr der er monteret i bilen. Når motoren slukkes, sker der en kraftig afladning af batteriet, da ekstra udstyret stadig skal være funktionelt. Når bilen startes igen, begynder generatoren at lade på fuld kraft, hvilket er hårdt for batteriet. Dette kan ske flere gange om dagen, og der er eksempler på en levetid på ca. 7-8 måneder for et batteri, hvilket er helt normalt for batterier i den form for drift.

Montering af 2 batterier eller flere sammen:

Ved montering af 2 batterier eller flere sammen, skal de altid være lige gamle, ellers vil det nyeste meget hurtig komme på niveau med de ældste.  Garantien bortfalder hvis der monteres et nyt sammen med et gammelt.

Forsvarlig returnering:

Alle produkter, der returneres til Akkumulator.dk skal være forsvarligt indpakket. Skade som følge af mangelfuld emballering kan medføre, at Deres rettigheder bortfalder.

Risikoen for varerne:

Risikoen for varer bestilt i vor webshop overgår til køber når fortrydelsesretten efter 14 dage fra modtagelsen er udløbet. Er varen blevet beskadiget eller forringet, efter at køberen har fået den i hænde, bevarer han sin fortrydelsesret, hvis beskadigelsen eller forringelsen ikke skyldes uagtsomhed eller manglende omsorg fra hans side. Husk at gemme original emballage, da varen ved evt. reklamation eller skader skal returneres i original emballage.

Oplysningspligt:

Aftaler (købsordrer) kan indgås på dansk eller engelsk og opbevares af virksomheden i 5 år, i henhold til bogføringsloven. Det er ikke muligt efterfølgende at tilgå kontrakten via vores websshop. Hvis du ønsker, at få tilsendt et nyt eksemplar af kontrakten pr. e-mail, så send en e-mail til: mail@akkumulator.dk

Ansvarsbegrænsning:

Akkumulator.dk påtager sig ansvar i henhold til den til enhver tid gældende lovgivning herom, men påtager sig ikke ansvar i videre omfang, end hvad der følger af loven.

Produktansvar:

Akkumulator.dk er ansvarlig for produktansvar i henhold til den til enhver tid gældende lovgivning herom, men påtager sig ikke ansvar i videre omfang, end hvad der følger af loven.

Særlige bestemmelser for erhvervsdrivende (B2B):

Der gælder de samme salgsbetingelser som for forbrugere, dog med følgende modifikation. Der er ingen fortrydelsesret for erhvervsdrivende. Varer kan ikke købes som privatkunde, såfremt varen bestilles via en husstand registreret som et firma. (firma = erhvervskunde eller institution). Der gælder 1 års reklamationsret fra oprindelig fakturadato.Ombytning eller reparation medfører ikke, at der løber en ny 1 års reklamationsperiode